3D Printer

Ons eerste ontwerp eenvoudige, betrouwbare 3D printer.
Deze printer ontworpen, omdat de 3D builder een zeer onbetrouwbare machine is. Vooral de extruder is geheel verkeerd qua ontwerp en dat is dit model verbeterd.

3dPrinter13dPrinter-extr

De extruder is gemaakt om snel te verwijderen zonder de hele printer te moeten demonteren. Het Filament kan eenvoudig gecontroleerd en vervangen worden.


extruder 1Het extruderdeel is het belangrijkste en veel besproken onderdeel van de 3D filament printer. Het bestaat uit een “Hot End” en een “Cold End”. Maar ook is er een “geleidebuisje” van PTFE  in de doorvoer aangebracht welke hitte bestendig is maar ook glad blijft. Want het gesmolten filament moet natuurlijk zo vrij mogelijk doorgevoerd worden. De overgang van het koude deel naar het warme deel bepaald deels hoe de printer werkt qua print snelheid en betrouwbaarheid.


extruder 2De extruder motor zorgt er voor dat het filament, onder sturing van de elektronica, met de juiste snelheid wordt doorgevoerd. extruder 3Dit ontwerp heeft de motor direct op de doorvoer as zitten en zal geplaatst zijn, bovenop de “cold end”. De invoer van het filament is goed zichtbaar en er kan een “breuk controle” worden geïmplementeerd.


Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen.

Meest recente berichten