Pneumatisch

Voor lucht opslag en lucht aandrijving.

LuchtMotorEr is een redelijk eenvoudige manier om het rendement van een pneumatich systeem aanzienlijk te verhogen. Dit maakt het mogelijk om lucht te gebruiken als opslag medium in grote zonnecel systemen. Een lucht systeem is heel eenvoudig uit te breiden met een extra opslag, in de vorm van een extra tank. Als het rendement van dit systeem kan worden verhoogd van (geschat) 65% naar 95%, is dit een goed alternatief voor accu opslag. Vooral in hele grote systemen, waarbij de opslag in accu’s een onderhoud- en veiligheid nadeel geeft.

Bij energie opslag in de vorm van luchtdruk verlaag je de gevaren tot een minimum. Er zijn geen dampen, geen “elektrische spanning”, geen kortsluitingen enz. Helaas was dit, zonder ons idee, niet een rendabele oplossing. Aangezien het rendement van een huidig luchtdruk systeem extreem nadelig was.


Dat is vrij eenvoudig op te lossen.

Bij het uitbreiden van de opslag capaciteit is het eenvoudig om een nieuwe luchttank aan te sluiten op het bestaande systeem, waarmee je in één keer de opslag capaciteit enorm kunt uitbreiden. En met maar 5% verlies in het systeem, waar het verbruik van opwekking van stroom in zit, is het juist de beste methode om dit te gebruiken.


Maar ook deze 5% kan eenvoudig worden vervangen.

PneumatiekUiteraard moeten we voorzichtig zijn met de hoeveelheid informatie die we vrijgeven, op dit moment. Met het onderdeel (links) moet het mogelijk zijn, in de juiste configuratie, om de 5% terug te krijgen.

Natuurlijk is hiervoor een stukje uitleg nodig. Heeft u interesse, neem dan even contact met ons op.

Meest recente berichten